4 февруари DIEMA XTRA Sofia Open 2018 – Резултати, Лазов и Лазаров отпаднаха драматично

aleksandar lazov tenis

Националът на България за Купа „Дейвис“ Александър Лазов загуби на старта на квалификациите на DIEMA XTRA Sofia Open. Лазов се изправи срещу втория в схемата на пресявките Мирза Башич (Босна и Херцеговица) и отстъпи със 7:6 (2), 6:7 (3), 4:6 след близо два часа и половина игра.

Двубоят предложи изключителна битка, в чийто край заемащият 134-о място в ранглистата Башич запази концентрация и успя да се наложи. За Лазов това беше второ участие в турнира, в схемата на единично, и втора загуба. Левичарят от Пазарджик дебютира в надпреварата през 2016-а, когато в първи кръг от основната схема отстъпи с 0:2 сета пред Мартин Клижан (Словакия).

Александър Лазаров отстъпи с 1:2 сета пред третия в схемата Оскар Оте (Германия), в отделните части 7:6 (3), 5:7, 1:6 в двубой, който продължи 108 минути.

По този начин българите в турнира останаха трима – Димитър Кузманов, Александър Донски и Адриан Андреев, които ще участват в основната схема с „уайлд кард“.

Мартин Клижан се завърна в София победоносно. Словакът, полуфиналист в турнира от първото му издание и четвъртфиналист от второто, започна с чиста победа в квалификациите на DIEMA XTRA Sofia Open. Той се наложи с 6:4, 6:3 над Тобиас Камке (Германия).

Левичарят от Братислава започна ударно срещата, като в първите три гейма загуби едва четири точки – 3:0. Камке обаче не се пречупи лесно и върна пробива в седмия гейм, след което със сервис на своя страна изравни за 4:4. В десетия гейм Клижан осъществи втори пробив и откри резултата в мача – 6:4. Във втората част Клижан направи решаващ пробив за 3:1 гейма, след което не срещна затруднения да затвори срещата.

В понеделник словакът ще се изправи срещу съперник от Италия – Лука Вани или Салваторе Карузо, а залогът ще бъде място в основната схема на DIEMA XTRA Sofia Open.

За финалния квалификационен кръг се класира и бившият №10 в света Ернестс Гулбис. Латвиецът изигра изключително драматичен мач с Лоренцо Сонего (Италия) и се наложи с 6:7 (5), 7:6 (2), 7:6 (2) след близо 3 часа битка на централния корт в „Арена Армеец“. В понеделник Гулбис ще се изправи срещу водача в схемата Флориан Майер (Германия), а победителят ще заслужи билет за основната схема.

За решаващия кръг на пресявките се класираха още Мирза Башич (Босна и Херцеговина), Томислав Бъркич (Босна и Херцеговина), Оскар Оте (Германия) и Йозеф Ковалик (Словакия).

Първият ден на квалификациите в „Арена Армеец“ ще се запомни с изключително оспорваните битки. В първите три срещи за деня бяха изиграни общо 8 сета, 7 от които решени в тайбрек! Още един любопитен факт – 5 от първите 7 двубоя за деня приключиха с финален (трети) сет.

Резултати

Централен корт (започват в 12:00 ч.)

1. Флориан Майер – Джон-Патрик Смит  7-6, 7-6 завършил

2. Александър Лазов – Мирза Башич  7-6, 6-7, 4-6 завършил

3. Александър Лазаров – Оскар Оте 7-6, 5-7,  1-6 завършил

4. Мартин Клижан – Тобиас Камке 6-4, 6-3 завършил

Корт №1 (започват в 12:00 ч.)

1. Ернест Гулбис – Лоренцо Сонего 6-7, 7-6, 7-6 завършил

2. Томислав Бръкич – Матс Мораинг 5-7, 6-3, 7-6 завършил

3. Стефано Наполитано – Йозеф Ковалик 6-4, 4-6, 3-6 завършил

4. Лука Вани – Салваторе Карусо 6-7, 3-6

Подобни публикации

Leave a Comment

Времето през което е активна проверката за човек е 5 минути, след като изтече трябва да презаредете CAPTCHA.